Tabia Susam Yağı 50 ml

Tabia Susam Yağı 50 ml

Sesamun Indium Seed Oil,Sesame Oil
 

Ürün Bilgisi

Susam Yağ içeriğindeki doğal lesitini sayesinde, taşıdığı antioksidan maddelerin ciltten kolayca ve derinlere kadar emilmesini sağlayarak kalıcı bir nem oluşturmakta ve cildi yaşlanmaya karşı korumaktadır.

Susam Yağı içerdiği yüksek omega yağ asitleri oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı oldukça dayanıklı olup, cilde uygulandıktan sonra, güneş ışığının zararlı etkilerine karşı cildinizi korur.

Uçucu ve kokulu yağların uygulanması için baz yağ olarak kullanabilirsiniz.

Susam yağının cilt koruyucu ve antioksidan özelliği bulunmaktadır.

Susam yağı içinde:

  • Doğal vitaminler
  • Mineraller: Demir, kalsiyum, potasyum, fosfor organik bileşenleri,
  • Antioksidanlar: Sesamol, Sesamolin ve Sesamin,
  • Lesitin: Oleik ve linoleik asitli lesitinler

bulunmaktadır.

Bilimsel Yayınlar

Susam yağından farklı tıbbi kaynaklarda yayınlanan araştırmalara göre aşağıdaki alanlarda faydalanılmaktadır.

  • Sesamol içeriği ile yağların bozunmasını engellediği yüksek bir antioksidan kapasiteye sahip olduğu, bu nedenle vücudu serbest radikallerden koruyabileceği, kuvvetli bir anti inflamatuar etkiye sahip olduğu, (1,2)
  • İçeriğindeki kuvvetli antioksidan bileşikler ve tokoferoller sayesinde bozumaya karşı korumaı sağlayabildiği, (3)
  • UV ışınlarına karşı koruma etkisi sağlayabileceği, (4)
  • İçerisindeki linoleik asit sayesinde cildi nemlendirme ve hassas ve tahriş olmuş cildi tedavi etmede katkı sağlayabildiği, (5)

Kaynakça:

  • (1) Joo Yeon Kim, Dong Seong Choi and Mun Yhung Jung "Antiphoto-oxidative Activity of Sesamol in Methylene Blue- and Chlorophyll-Sensitized Photo-oxidation of Oil" J. Agric. Food Chem. 2003: 51(11): 3460 -3465
  • (2) Chopra K, Tiwari V, Arora V, Kuhad A. ‘Sesamol suppresses neuro-inflammatory cascade in experimental model of diabetic neuropathy.’ J.Pain 2010;11(10):950-7.
  • (3) Mohamed, H.M.A. and Awatif, I.I., 1998, The Use of Sesame Oil Unsaponifiable Matter as a Natural Antioxidant, Food Chemistry, 62(3):269-276
  • (4) Mufti J. UV Protection. Household and Personal Products Industry. 2003. Jun, [Last accessed on 2011 Mar].
  • (5) Conti A. et al. Seasonal influences on stratum corneum ceramide 1 fatty acids and the influence of topical essential fatty acids. J Cosmet Sci, 1995; 18: 1-12 (ref.1735).
Hayvanlar Üzerinde Test Edilmemiştir Doğal Süperkritik Karbondioksit Ekstrasyonu

Kullanım Dozu Önerisi

  • Masaj Yağı Olarak: Masaj yapılacak bölgeye yedirilerek uygulanır.
  • Uçucu ve kokulu yağların uygulanması için baz yağ olarak kullanabilirsiniz.

Uyarılar

  • İLAÇ DEĞİLDİR, hastalıkların önlenmesi veya tedavi için KULLANILAMAZ.
  • ÇOCUKLARIN erişemeyeceği şekilde SAKLAYINIZ.

Saklama Koşulları

  • Oda sıcaklığında muhafaza ediniz.
  • Oda sıcaklığının altındaki ortamlarda doğal yağlar kristalleşebilir. Bu durumda birkaç saat oda sıcaklığında bekleterek sıvı hallerine dönmelerini sağlayabilirsiniz.
Tek Çekim
2/9
Taksit
2/9
Taksit
2/9
Taksit
2/9
Taksit
2/9
Taksit
2/9
Taksit
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun